Завршена јесења сетва
29. новембра 2016.
Спремно чекају зиму
1. децембра 2016.
Прикажи све

Мештани добили нови атарски пут

put%2030_11_

 Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима обишао је изградњу атарског пута у селу Мађаре.

-У циљу унапређења пољопривреде и руралног развоја у протеклом периоду изграђено је неколико атарских путева на територији прокупачке општине. Пре неколико дана кренула је изградња пута Мађаре- Прекопуце у дужини од два километра. Средства у укупном износу од седам милиона динара обезбедило је Министарство пољопривреде и заштите животне средине и Општина Прокупље,изјавио је Пауновић и додао да сеоска путна инфраструктура обезбеђује лакши и бржи долазак пољопривредника на своја имања и воћњаке које обрађују.

put%2030_11_%201

Према његовим речима изградњом инфраструктурних објеката стварају се услови за заустављење миграције младих људи из својих родних крајева.

Очекује се да радови на овој деоници буду завршени за неколико дана.

Мештанин села Миломир Стошковић наглашава да је добро што локална самоуправа настоји да изградњом путне мреже побољша услове живота и рада становника сеоских средина.   

– Изузетно је значајан овај пут који ће повезати мештане од Микуловца до Белољина. Исто тако,пољопривредници ће брже долазити до својих њива и воћњака,изјавио је он и упутио захвалност свим субјектима који су омогућили да се направи овај пут.

Величина слова: