У склопу Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ ради и пекарска радионица у којој ђаци пекарског смера праве разноразне производе које продају у импровизованој трговини у оквиру Школе.
-Све оно што наши ђаци науче у теоријском делу у учионицама, у пекарској радионици примењују у пракси, каже професорка прехрамбене групе предмета Татјана Ранђеловић и додаје да су временом ђаци постали прави мајстори за израду ситних колача, свих врста пецива и славских колача.
Занимање пекар је постало једно од најатрактивнијих и најтраженијих код нас.
-Наша деца су у својој професији врсни стручњаци, о чему сведочи и велико интересовање пекара у граду и околини за обављање стручне праксе код њих, каже професорка Ранђеловић и додаје да је пекарско занимање данас, као би рекли млади, „ин“, јер пружа велике могућности приликом запошљавања, а обезбеђује и добру зараду.
У пекарској радионици отпочела је и експериментална производња бурека, који је одмах нашао своје место у продајном објекту у оквиру Пољопривредне школе.
-Ђаци производе и по наруџбини, и тим ангажовањем усавршавају знање стечено на часовима, док је зарада мање битна и, обзиром на ниску продајну цену и мале количине, покрива само трошкове производње, истиче професорка.
Пољопривредна школа редовно учествује и даје допринос свим културним и привредним манифестацијама које се одржавају у граду. Тако се неретко производи ђачке радионице нађу на штандовима разних сајмова хране и пољопривредних производа, а готово увек њиховим производима буду потпомогнуте и хуманитарне акције у Прокупљу и суседним местима. Ту су и разна школска такмичења широм Србије.
-Лепо дружење и најбоља могућа презентација њиховог радног профила. Ту буду и високи пласмани, а често и прве награде за квалитет пекарских производа, закључује професорка Татјана Ранђеловић.