Градоначелник Прокупља


Мирослав Антовић

Градоначелник Прокупља


Рођен је 1987. године у Прокупљу. Основну школу завршио је у Прокупљу. Након завршетка XI београдске гимназије, уписује Географски факултет Универзитета у Београду и стиче звање дипломирани демограф. Дипломирао је на тези „Плодност становништва топличког округа“. На истом факултету завршио је и мастер студије стекавши звање мастер –демограф. Као стручни сарадник учествовао је у више пројеката. Радио је у Дому Здравља, Општој Болници Прокупље, Републичком фонду за здравствено осигурање, Општини Прокупље у Одељењу за урбанизам, Историјском архиву као архивиста у служби депоа. Функцију заменика градоначелника града Прокупља обављао је од 2021. до 2023. године. Ожењен је и отац је једног детета.

За градоначелника изабран је на другој седници Скупштине града 09. фебруара 2024. године.

miroslav.antovic@prokuplje.org.rs

Марко Костадиновић

Заменик градоначелника Прокупља


Рођен 11.03.1988. године у Прокупљу. Завршио основну и средњу Медицинску школу у Прокупљу са одличним успехом. Завршио Медицински факултет 2012. године у Нишу.

Више година био заменик, а потом и председник школског одбора ОШ „Милић Ракић Мирко“ у Прокупљу.

Обављао функцију дирекора Привредног друштва за радио и телевизијске активности МОСТНЕТ у Прокупљу. Од 2021. године био члан Градског већа Града Прокупља задужен за социјална питања, а од 2023. године именован за помоћника градоначелника Прокупља.

Запослен у Дому здравља Прокупље. Ожењен је и отац је једног детета.

За заменика градоначелника изабран је на другој седници Скупштине града 09. фебруара 2024. године.

marko.kostadinovic@prokuplje.org.rs