У Пољопривредној школи ”Радош Јовановић Сеља” у Прокупљу велика пажња поклања се практичном делу наставе. Осим производње воћа и поврћа ученици,заједно са својим професорима,већ другу годину зарадом производе печерку сорте буковаче.
Професор прехрамбене групе предмета Татјана Аранђеловић рекла је да се кроз практичан рад на школској економији проверава и проширује стечено знање у учионицама и кабинетима.
– Након вишегодишњег застоја прошле школске године кренули смо са производњом печурака,односно са производњом буковаче. За ову производњу прилагодили смо све услове у једној просторији у подруму школе,изјавила је она и додала да се у једном полугодишту произведе од 200 до 300 килограма буковаче.
Продајом печурака они покривају сви трошкови производње.
-Производња ове врсте печурака не тражи многа улагања и због тога ђаци желе да што више стекну теоретска и практична знања која могу да примене и код својих кућа,истакла је Аранђеловић .