Вече топличке поезије
31. августа 2016.
Марија Тимотијевић очарала Прокупчане
2. септембра 2016.
Прикажи све

Средњошколци се уселили у Дом


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20ucenika3

Дом ученика средњих школа у Прокупљу на почетку школске године примио је нове кориснике. Интересовање за овогодишњи смештај средњошколаца био је изузетно велики.

– За разлику од претходних година интересовање за овогодишњи смештај ученика у установу било је изузетно велико. За смештај 140 средњошколаца из Пирота,Врања,Димитровграда,Сурдулице,Власотинца,Сврљига,Бабушнице и других општина са југа Србоије,конкурисало је скоро 300 ђака,изјавила је в.д. директора Дома ученика средњих школа Јелена  Вуковић и додала да су током лета урађени многи послови на побољшању услова боравка и раде деце.

Током летњих месеци уведено је парно грејање и вентилација у кухињи и ресторану. У делу зграде,након скоро 50 година,постављена је нова расвета. На четвртом спрату обезбеђена је још једна ТВ-сала. Све собе ученика и просторије су окречене.

– Велики део послова током лета урадили су сами радници установе. Средства за радове у износу од три милиона динара обезбедило је Министарство просвете и технолошког развоја,рекла је Вуковић и нагласила да су деци сада обезбеђени много бољи услови за боравак и рад.

Према њеним речима економска цена смештаја и боравка ђака износи 21.000 динара.

– Месечни износ за боравак деце у установи родитељи плаћају у износу од 5.300 динара. Разлику у цени надокнађује Министарство просвете и технолошког развоја,рекла је в.д. директора Јелена Вуковић.

На састанку са радитењима васпитачи су говорили о организацији рада установе и пословима које корисници требају да раде током боравка у Дому.

– Сви послови који се обављају у установи имају за циљ да деца постигну што боље резултате у школи и ваннаставним активностима. Да би се то остварило неопходна је сарадња између родитеља,професора прокупачких средњих школа и васпитача,речено је на састанку.

Васпитачи су посебно нагласили да своје слободно време средњошколци могу користити укључивањем у разне домске секције.

Као и претходих,и ове школске године највећи број корисника наставу похађа у Медицинској школи “Др Алекса Савић”. 

dom%20ucenika2                                   dir%20dom%20uce

Величина слова: