Toпличка академија струковних студија, Одсек за пољопривредно-прехрамбене студије у Прокупљу, акредитовала је нови студијски програм основних струковних студија – Гастрономија.
Овај програм представља одговор на све већу потребу за образованим стручњацима у области припреме и обраде хране, као и развоја гастрономске културе у Србији и региону.
-Студијски програм „Гастрономија“ осмишљен је тако да студентима пружи знања и вештине у припреми, обради и презентацији хране, као и разумевање процеса производње и прераде хране у складу са савременим стандардима, рекли су у овој високообразовној установи.
Како наводе, поред тога, заинтересовани за овај студијаски програм, моћи ће да се упознају и са традиционалним и модерним гастрономским техникама, али и да развију и покажу креативност и иновативност у кулинарству.
Упис на овај студијски програм планиран је за школску 2025/2026. годину.
У Топличкој академији наглашавају да будући бруцоши више информација могу да добију уколико посете званични сајт Топличке академије струковних студија -https://toplicka.edu.rs
Они позивају све заинтересоване да буду део нове генерације гастронома и кроз знања и вештине, које ће усвојити, допринесу развоју кулинарске сцене у Србији.