Лепо време и високе температуре, неуобичајне за ово доба године, омогућили су воћарима да крену са радовима у својим воћњацима. У плантажним засадима воћа резидба се обавља већ неколико дана.
Саветодавац за воћарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља (ПССС) Милан Тошковић изјавио је да је резидба јако битна и да је сада време да се она обави.
-Да би се добио квалитетан и добар род, подмладила воћна стабла и одржала добра родна кондиција стабала неопходно је да се обави резидба. Воћари би требали да режу оштећене и поломљене гране, изданке који расту унутар крошње и усправне гране ткз. водопије, истакао је он и додао да, поред многих агротехничких и заштитних мера, правилном резидбом се добија добар и квалитетан род.
Према његовим речима након резидбе воћари би требали да обаве прво овогодишње третирање.
-Након резидбе препоручује се прскање на бази бакра и минералних уља, у народу познато као плаво прскање. Прихрану минералним ђубривима било би најбоље обавити након хемијске анализе земљишта, рекао је Тошковић и додао да саветодавци, након обиласка терена, нису регистровали измрзавање младих воћних стабала.
Осим у воћњацима, резидба је почела и у плантажним засадима винове лозе.