У Топличким виноградима у Гојиновцу, недалеко од Прокупља, почела је берба раних сорти грожђа. Буду ли временске прилике ишле на руку берачима очекује се да ова берба буде завршена током наредне недеље.
–Ако су временске прилике нанеле штету највећем броју пољопривредних производа то се не би могло рећи за грожђе. Због тога се очекује да ова година буде рекордна по производњи грожђа, изјавио је менаџер у Топличким виноградима Драган Ковачевић и додаје да очекује да овогодишњи род грожђа буде око 300.000 килограма.
Ковачевић је истакао да је, захваљујући изузетно великом броју сунчаних дана и примени свих заштитних мера, и квалитет грожђа изузетно добар и додаје да би главна берба у виноградима требала да почне у првој половини октобра.
Грожђе произведено у виноградима прерађује се у сопственој савремено опремљеној винарини која се налази на пет нивоа, укупне површине од око 9.000 метара квадратних.
Иначе, највеће количине произведеног вина пласирају се у Кину, Јапану, а један део и у земљама Европске уније.