После летње паузе, од 2. септембра, при Црвеном крсту, поново је почела са радом народна кухиња.
Према речима секретара Црвеног крста, Драгана Суботића, Црвени крст Србије је обезбедио довољно основних животних намирница за овогодишњи рад кухиње.
-Како би корисници имали што разноврснију исхрану, средства за набавку сухомеснатих производа, зачинског биља, поврћа и свега онога што недостаје од намирница, обезбеђује Град Прокупље из буџетских средстава, казао је Суботић.
-Сваког корисника дневно следује порција куваног јела са месом и половина хлеба, кажу у Црвеном крсту.
Спискове корисника кухиње прави прокупачки Центар за социјални рад и они се мењају у зависности од тога колико социјално угрожених са њихове евиденције испуњава услове за добијање таквог бесплатног оброка.
-Неки корисници се у народној кухињи хране и више година, али има и оних за које је то само привремено решење, па у међувремену нађу посао, и себи и својој породици обезбеде егзистенцију, кажу у Црвеном крсту.