Практична настава ученика Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ у Прокупљу изводи се на школској економији, високим школама, фирмама које се баве производњом и прерадом пољопривредних производа и угледним пољопривредним газдинствима.
Тако су ученици трећег разреда школе, који се образују за занимање „пекари и оператери у прехрамбеној индустрији“ посетили Одесек пољопривредно-прехрамбених студија у Прокупљу, која се налази у саставу Академије струковних студија „Јужна Србија“.
–Направити добар пекарски производ зависи од многих фактора. Сигурно је да квалитет сировина, а то се првенствено мисли на брашно, много утиће на производњу пекарских производа. Током посете овој високообразовној установи ученици су у лабораторији могли да виде поступак одређивања киселости пецива и брашна, изјавила је професорица прехрамбене групе предмета у Пољопривредној школи Слађана Коцић, и додала да стечено знање у учионицама и кабинетима ђаци проширују на часовима практичне наставе.
Осим практичног дела наставе ученици су се упознали са радом ове државне високошколске установе и образовним профилима који постоје у школи.
–Након завршетка средње школе наши ученици имају велику могућност наставка школовања на високим школама и факултетима. Сваке године одређен број некадашњих наших ђака настављају школовање на Одсеку пољопривредно-прехрамбени студија у Прокупљу. Због тога је важна сарадња између ове две школе, изјавила је професорица Коцић и додала да већ сада код појединих ученика постоји интересовање за наставак школовања.