У оквиру обележавања „Светог Прокопија“ славе града Прокупља синоћ је одржана традиционална риболовачка ревија кулинарства – припремање рибље чорбе за грађане, која од прошле године више нема такмичарски карактер.
Ова манифестација у организацији Града Прокупља и Удружења рекреативних риболоваца „Бистро“ која традиционално има добар одзив риболоваца из Топлице и Нишког региона, ове године у Прокупљу је одржана по седми пут.
-Имамо 15 екипа које су пријавиле учешће у припремању рибље чорбе углавном из прокупачког краја али и из других места широм Топличког округа, из Ниша и околине, рекао је председник риболовачког Удружења „Бистро“ Срђан Радосављевић.
-Већина учесника је са нама од самог почетка, а радује ме да нас је из године у годину све више и да нам се придружује све више риболовачких и кулинарских екипа и ван Топличког округа, као и млади који желе да наставе традицију овог лепог дружења, казао је Радосављевић.
И ове године се екипама у припремању рибље чорбе придружила и екипа Војске Србије, као и најмлађа екипа риболоваца из Драгање.
Међу углавно мушким рибарским кулинарима истакла се и једна женска екипа „Ауто сервиса“ из Ђакуса, а запажена је и трочлана екипа риболоваца из Ниша који су се у спремању рибље чорбе на овом такмичењу опробали по први пут.
-Чули смо за ову манифестацију и дошли да видимо како то изгледа, рекли су гости из Ниша и додали да су изненађени великим одзивом и одушевљени идејом, тако да ће се придружити акцији и следеће године.
За припремање рибље чорбе свака екипа је од организатора добила исту количину рибе, а кулинарска умешност, техника, зачини и тајни састојци учинили су да се свака разликује по укусу.
Котлићи на отвореном у за то предвиђеном делу прокупачке Велике зелене пијаце почели су да се крчкају већ у 17 сати да би чорба била готова за послужење тек након три сата кувања.
Ове године, као и прошле није било додељивања награда и проглашења првог другог и трећег места за најукуснију рибљу чорбу, па су сви учесници били и победници такмичења.
У вечерњим сатима Прокупчани су имали прилике да се бесплатно и по сопственом избору послуже рибљом чорбом из котлића која је судећи по одзиву и задовољним дегустаторима била првокласна, укусна и одличног квалитета.