Резидбом чокота чланови Удружења виноградара “Топлица” обележили су своју славу Светог Трифуна. Првe чокоте прокупачки виноградари орезани су на Соколици.
Председник удружења Слободан Станковић истиче да они, поводом своје славе, у цркви Свети Прокопије традиционално присуствују литургији и сећењу славског колача.
-По веровању, ако 14.фебруара пада снег и киша, виноградарска година ће бити родна и берићетна, рекао је он и додао да је добро што се из године у годину повећавају површине под виновом лозом.
Према његовим речима све већ број младих виноградара постају чланови удружења и због тога се током целе године, у циљу примене нових технологија и сазнања у производњи грожђа и вина, организују стална предавања.
– Сарадња са Пољопривредно стручном службом Прокупље током целе године је присутна, нарочито када је у питању едукација виноградара, рекао је Станковић и препоручио да се виноградари који имају више од 10 ари под виновом лозом упишу у Виноградарски регистар.
Домаћин овогодишње славе виноградара Свети Трифун био је Драган Шимић који је нагласио да је добро што се у подизању нових винограда највише сади надалеко чувена аутохтона сорта “Прокупац”.