Под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у Београду је од 22. до 25. новембра одржан 12 Сајам етно хране и пића под слоганом „ Утемељење робне марке етно производа“. На овој смотри традиционалних прехрамбених производа, који су највећим делом направљени ручно и од органских гајених сировина, било је изложено више од две хиљаде различитих производа из земље и иностранства.
Једини пољопривредник из Топлице који је презентовао своје производе био је члан Воћарско виноградарске задруге „ Maxim s- Comfort“ Миша Петковић из прокупачког села Горња Стражава.
-На свом штанду изложио сам уље, брашно, слатко и компот од тикве, као и производе од дрена, дивље трешње и жира. Интересовање за овим производима, као и домаћом ракијом и вином, било је изнад свих очекивања, тако да у наредном периоду очекујем и склапање пословних уговора, рекао је Петковић додавши да му је помоћ за учешће на овој значајној пољопривредној смотри пружио Задружни савез Србије.
-Добро је што пољопривредници Прокупља користе сајмове за презентацију, не само својих производа, него и целокупне пољопривреде и привреде нашег краја, рекао је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић додавши да је добро што се из године у годину повећава број пољопривредних газдинстава који се баве органском производњом.
Пауновић је нагласио да пољопривредници својим учешћем и присуством на сајмовима стичу и знања о новим технологијама и примени научних достигнућа у пракси.