Завршена реконструкција пута и моста
25. новембра 2017.
Изванредан успех прокупачких шахиста
28. новембра 2017.
Прикажи све

Производи из Прокупља на Сајму етно хране


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Под покровитељством Министарства пољопривреде,  шумарства и водопривреде у Београду је од 22. до 25. новембра одржан 12 Сајам етно хране и пића под слоганом „ Утемељење робне марке етно производа“. На овој смотри традиционалних прехрамбених производа, који су највећим делом направљени ручно и од органских гајених сировина, било је изложено више од две хиљаде  различитих производа из земље и иностранства.

Једини пољопривредник из Топлице који је презентовао своје производе био је члан  Воћарско виноградарске задруге „ Maxim s- Comfort“ Миша Петковић из прокупачког села Горња Стражава.

-На свом штанду изложио сам уље, брашно, слатко и компот од тикве, као и производе од дрена, дивље трешње и жира.  Интересовање за овим производима, као и домаћом ракијом и вином, било је изнад свих очекивања, тако да у наредном периоду очекујем и склапање пословних уговора, рекао је Петковић додавши да му је помоћ за учешће на овој значајној пољопривредној смотри  пружио Задружни савез Србије.

-Добро је што пољопривредници Прокупља користе сајмове за презентацију, не само својих производа, него и целокупне пољопривреде  и привреде  нашег краја, рекао је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић додавши да је добро што се из године у годину повећава број пољопривредних газдинстава који се баве органском производњом.

Пауновић је нагласио да пољопривредници својим учешћем и присуством на сајмовима  стичу и  знања о  новим технологијама и примени научних достигнућа у пракси.

 etno-hrana   

Величина слова: