Javnim časom obeležili značajne datume
26. septembra 2016.
Bolji rezultati rada prokupačke policije
28. septembra 2016.
Prikaži sve

„Abrašević“ ambasador Prokuplja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

abrasevic%20prijem%201

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović,organizovao je prijem za članove KUD „Abrašević“,dvostruke pobednike „Balkan folk festa“ u Varni u Bugarskoj. On je,u prisustvu većnice za kulturu Milice Erić,članovima ovog uspešnog ansambala i njihovom koreografu Goranu Deniću uručio skromne poklone,knjige,koje treba da ih podstaknu na veći rad i pokažu da oni sa svojim talentom i mladošću imaju važno mesto u gradu.

-Sa velikim zadovoljstvom smo danas ovde i uvek ćemo biti za talentovane i uspešne mlade ljude,naše sugrađane. Uvek ćemo one koji rade vredno i postižu zavidne rezultate uzdizati i uvažavati,pokazujući drugima da su to prave vrednosti,koje treba slediti,rekao je predsednik Simonović,pozdravljajući članove KUD „Abrašević“.

Većnica za kulturu Milica Erić je ovom prilikom istakla da KUD „Abrašević" zaslužuje veliku pažnju,jer su njegovi članovi zapravo ambasadori našeg grada,koji i van granica naše zemlje postižu zapažene rezultate.

-Za ovo što vi radite,a čime se mi ponosimo,potrebno je mnogo vremena,ali i ljubavi,jer bez nje ne bi bilo uspeha. Vi ste to spojili u jedno i zato rezultati gde god nastupate ne izostaju. Do sada kod nas nisu zabeleženi ovakvi uspesi. Vi ste dve godine zaredom bili najbolji na međunarodnom "Balkan folk festivalu" u Bugarskoj,čime ste još jednom potvrdili da radite izuzetno dobro i da se kvalitet uvek vrednuje i nagrađuje. Od 269 ansambala iz 19 zemalja,proglašeni ste za najbolje,naglasila je Erić.

Članovi prve postave KUD „Abrašević“ istakli su da im je vrlo drago što je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović upriličio prijem za njih.

abrasevic%20prijem%202

-To pokazuje da se naši rezultati cene i uvažavaju,jer mi smo u nastupe gde smo dva puta bili najbolji uložili puno vremena,truda,ali i ljubavi. Svi volimo folklor,volimo našu nošnju i igre,podvukli su članovi „Abraševića“,koji ove godine odlaze na fakultete da studiraju,ali će ukoliko to bude potrebno doći i nastupati za svoj ansambl.

Oni su ovom prilikom pozvali učenike svih osnovnih škola u našem gradu da dođu u „Abrašević“ nauče da igraju,druže se,putuju i nastupaju na festivalima.

-Naše društvo nastoji da u toku godine poseti mnoge gradove u okviru razmene programa. Nedavno smo gostovali u Prolom Banji,Sokobanji,Vršcu,Aleksandrovcu. Petog oktobra idemo u Niš,a krajem oktobra u Vojvodinu. Imamo dvadesetak novih članova od šest godina u pripremnoj grupi i uvek se radujemo novim članovima. Upis je u toku,a obilazimo i škole,kako bi afirmisali folkor,srpske narodne igre i naš „Abrašević“,koji sledeće godine slavi sto godina postojanja,podvukao je organizator folklornih aktivnosti i koreograf ovog kulturno-umetničkog društva Goran Denić. 

abrasevic%20prijem%203

Veličina slova: