Прокупчани на манифестацији „Дани шљива“ у Блацу
21. августа 2015.
Други део јубиларних Драинчевих сусрета
25. августа 2015.
Прикажи све

Абрашевић најбољи у Бугарској


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

abrasevickzs abrasevickzs1

 Културно-уметничко друштво „Абрашевић“ из Прокупља је у конкуренцији од 227 културно уметничких друштава из Европе,на деветом Међународном фестивалу „Балкан фолк фест 2015“ у Златним Пјасцима у Бугарској,освојило прво место.

-Веома смо задовољни постигнутим успехом. Очекивали смо,не више него треће место,али првим је потврђен квалитет нашег рада. Велику захвалност дугујемо Општини Прокупље,која је финансирала наш одлазак на ово велико такмичење. Овог пута смо захваљујући њој отишли у пуном саставу и победили,истакао је на конференцији за новинаре,организатор фолклорних активности у Дому културе Горан Денић.

Фестивал је окупио играче из Европе,претежно из словенских земаља,али је било и културно-уметничких друштава из Турске и Туниса.

Културно-уметничко друштво је наступало три вечери са по два сплета игара из јужне и источне Србије,што их је чинило јединим саставом које је имало различите кореографије на такмичењу.

Једна од чланица КУД „Абрашевић“ Бојана Савић је истакла да су сви подједнако заслужни за награду,да је било и треме,али да су у свему највише уживали.

-Одлазак на оваква такмичења значи дружење,упознавање других култура и доказивање,а ми смо овај пут показали да смо најбољи,нагласила је Савић.

Овом приликом чланови КУД „Абрашевић“ позвали су старе чланове да им се врате,али и нове да се прикључе и наставе да освајају прва места и на другим фестивалима.  

 

 

Величина слова: