Otvoren Klub za traženje posla
22. aprila 2016.
Najviše mandata osvojila SNS
26. aprila 2016.
Prikaži sve

Adaptacija pešačkih staza za invalide u Gariću


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

zelezniucz

 Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Prokuplja nedavno je uputilo pismo Železnici Srbije u kojem su tražili odobrenje za adaptaciju pešačke staze koja se nalazi neposredno uz železničku prugu. Svoje mišljenje o proširenju i adaptaciji pešačke staze na području  železničke stanice ovo Javno preduzeće nedavno je dostavilo prokupačkom Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu.

U dopisu,koji je potpisao v.d. direktora Infrastruktura železnice SrbijeGoran Maksić,pored ostalog se navodi,da je moguće izvršiti adaptaciju i proširenje postojeće pešačke staze koja se nalazi u lošem stanju gde se površina  betona orunila,a pragovi u patosu prelaznica istruleli,dok pojedini i nedostaju

Uz rampu za osobe sa invaliditetom  moguće je izgraditi propisanu ogradu,navodi se u dopisu.

Predsednik Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Prokuplja Milutin Stojanović zahvalio se JP Železnica Srbije što im je izašla u susret za adaptaciju pešačke zone u neposrednoj blizini železničke stanice.

– Osim osoba sa invaliditetom pešačku zonu koriste i stanovnici naselja Garić. U realizaciji ovog posla očekujem pomoć lokalne samouprave i Javno preduzeće za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje,rekao je Stojanović koji očekuje da adaptacija pešačke zone krene u najskorije vreme.

 

Veličina slova: