Чувајте животну средину
17. марта 2017.
Богат и разноврстан програм
21. марта 2017.
Прикажи све

Агенција поклонила ауто-седишта


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

auto%20sedista2 auto%20sedista

 Савет за безбедност саобраћаја Општине Прокупље у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије организовали су обуку за правилну употребу ауто-седишта у аутомобилима. Саветовању су присуствовали представници локалне самоуправе,чланови Удружења Родитељ из Београда и Темерина,представници прокупачке Саобраћајне полиције,правосуђа,Дома здравља и многобројни родитељи.

Говорећи о употреби ауто-седишта за децу Душко Пешић из Агенције за безбедност саобраћаја истакао је да је Прокупље један од 20 градова у Србији где се изводи ово саветовање.

auto%20sedista3

– Захваљујући сталној едукацији и саветовањима број саобраћајних несрећа у којима смртно страдају деца из године у годину се смањује. Тако је у саобраћају 1998. године смртно страдало 56 деце,а 2014. године једанесторо малишана. На основу наших досадашњих анализа ауто-седишта се користе у 26 одсто случајева,изјавио је Пешић и додао да се свест и знање родитеља за безбедност свих учесника у саобраћај,а посебно деце,треба подићи на знатно већи ниво.

На саветовању је истакнуто да је неопходна још већа сарадња Агенције за безбедност саобраћаја и локалних савета за безбедност саобраћаја.

Пешић је изнео и податак да на територији прокупачке општине смртно страдају највише трактористи и мотоциклисти и да се стопа саобраћајних незгода из године у годину смањује.

Председник Савета за безбедност саобраћаја Општине Прокупље Мирољуб Пауновић у свом говору нагласио је изузетно добру сарадњу са Агенцијом и напорима које локална самоуправа,у сарадњи са саобраћајном полицијом и другим субјектима предузима за безбедност свих учесника у саобраћају.

– Безбедност свих учесника,а нарочито деце,је јако значајна и због тога се стално мора радити на едукацији свих учесника у саобраћају. У последњих неколико година у прокупачкој општини постоје значајни помаци у смањењу смртно страдалих учесника у саобраћају и смањењу броја повређених лица,рекао је Пауновић.

О правилној употреби различитих врста ауто-седишта говорила је представница Удружења Родитељ из Београда Марија Кончар.

Родитељима мале деце,Агенција за безбедност саобраћаја поклонила је 20 ауто-седишта.  

   

Величина слова: