Веће уштеде у буџету
30. новембра 2015.
Неопходна безбедност свих учесника у саобраћају
2. децембра 2015.
Прикажи све

Асфалтиран пут у Доњој Топоници


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

asfaltiranje%20Toponica1 asfaltiranje%20Toponice%202

У Доњој Топоници асфалтиран је пут у дужини од 400 метара,чиме су и завршени  радови на уређењу путне инфраструктуре планирани за ову годину.

Општина Прокупље је за радове на овој деоници,која води према планинским селима Бејашници,Пестишу,Товрљану издвојила три милиона динара,тако да су мештани овог села након 40 година добили асфалт.

– Ову годину сматрам успешном,јер смо са прилично малим буџетом доста урадили. Асфалтирано је неколико улица,санирани макдамски путеви и улице. И у наредној години наставиће се радови,јер овај пут је веза са планинским селима,изјавио је директор ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље Новица Радосављевић.

Према његовим речима,радови на овој деоници започели су пре десетак дана,у оквиру којих су  урађени  ивичњаци,пропусти за атмосферску воду,насипано око 600 кубика туцаника,што је претходило завршној фази асфалтирања.

Мештани Доње Топонице кажу да је готово немогуће било проћи овом деоницом без чизама,јер је вода достизала и до једног метра. Око 70 домаћинстава потпуно је било одсечено од главног пута,што је допринело да се људи из овог краја исељавају.

 

– Вратио сам се у своје родно село после више деценија,верујем да ће се многи људи попут мене вратити,јер сада је много лакше отићи до града. Без пута нема ни становника,тако да је ово за нас велика ствар,истакао је Радивоје Денић.

Величина слова: