Пројекат дао добре резултате
7. новембра 2017.
Уређена још једна улица у Прокупљу
9. новембра 2017.
Прикажи све

Асфалтирани комунални ископи


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 –  Данас завршавамо са радовима на градским улицама и тротоарима на местима где су у претходном периоду санирани  кварови на водоводној мрежи. Реч је о  попуњавању ископа,односно довођења асфалта у првиботно стање.  Како нам предстоји зимски период ,ужурбано смо радили  да завршимо   са санацијом  ископа на целој територији града,рекао је директор ЈКП „Хамеум“ Предраг Јовићевић.

 Према његовим речима,све поменуте радове,за које је у протекла  два месеца употрбљено 30 тона асфалта,обавили су радници ЈКП „Хамеум“. Ово предузеће  располаже потребном механизацијом за све врсте земљаних радова,а како директор најављује,ускоро ће  бити обезбеђена и  додатна опрема за зимско одржавање  градских улица и путева.

 -Спремамо се за зимску сезону,зато смо и пожурили да завршимо   асфалтирање ископа. На  залихама имамо око 12 тона соли,а у току је набавка већих количина калцијум хлорида и соли. Расписали смо и тендер за набавку даске за машину за чишћење снега коју поседујемо,истиче Јовићевић.

Иначе,ЈКП „Хамеум“ у оквиру којег послује Водовод,може да се похвали уредним водоснабдевањем целе територије општине Прокупље и у периоду  екстремно високих температура .

-Ове године имало смо најтоплије лето у последњих  10 година,али и уредно водоснабдевање,чиме ретко која општина може да се похвали. Било је краткотрајних прекида у снабдевању водом само у случају кварова . Неше екипе су се трудиле да у што краћем року санирају кварове којих је у протекла два месеца било доста  на местима где  су цеви старе и дотрајале,истакао је Јовићевић.

Тренутно стање у  акумулацији „Бресница“ из које се већина Прокупчана снабдева водом,је 14,2 метра од максималних 19,5  а како  нам предстоји  период са више падавина,очекује се још већи  доток воде у  акумулацији . 

vodovod%20ya%20ljiljin%20tekst

 

Величина слова: