Toplotni udar opasan po život
10. avgusta 2017.
Iskustvo i dobra energija
14. avgusta 2017.
Prikaži sve

Asfaltiranje prokupačkih ulica


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

radovi%20ulica%201 radovi%20ulica%202

 Kako navodi član Opštinskog veća za infrastrukturu u Opštini Prokuplje Milan Aranđelović,do kraja meseca septembra,u Prokuplju će biti asfaltirano sedam ulica.

-One ulice koje su planirane da budu asfaltirane u ovoj godini,biće i završene. Reč je o Vidovdanskoj,Jevrejskoj,Mostarskoj,Božurskoj,zatim Pojatskoj,Nišavskoj i Moravskoj ulici. Biće asfaltirano više od dva kilometra,rekao je Aranđelović i dodao da je ukupna vrednost ovih radova,koji će se finansirati iz budžeta Opštine Prokuplje 45 miliona dinara.

Uporedo sa asfaltiranjem obavlja se i krpljenje udarnih rupa,najpre u najprometnijim,a onda i manje prometnim prokupačkim ulicama.

radovi%20ulica%203 radovi%20ulica%204

Prioritet je grad,ali  Opština Prokuplje vodi računa i o seoskim putevima i ulicama,te je tako za njihovo nasipanje  potrošeno oko 25 miliona dinara,a rebalansom budžeta biće izdvojeno još 15 miliona dinara u ove svrhe.

-Cilj nam je asfalt u svim ulicama,tako da ćemo i sledeće godine da nastavimo asfaltiranje onih ulica koje nisu bile planom predviđene za ovu godinu,naglasio je većnik Aranđelović i dodao da je u toku i izrada tehničke dokumentacije za izgradnju savremenog pijačnog kompleksa,koji će se sastojati od nekoliko objekata.

On će biti smešten na prostoru ispod srednje poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“.

– Idejna dokumentacija za most na Stražavačkoj reci,koji će povezivati ulice Veljka Vlahovića i Kopaoničku sa novom pijacom je u završnoj fazi,kao i za pristupne saobraćajnice i parking,a onda sledi i druga faza,koja će se sastojati od izgradnje objekata,naglasio je Aranđelović i dodao da je planirano  da ovaj projekat bude realizovan u naredne tri godine,a  početak radova se očekuje već u 2018. godini.  

Veličina slova: