Више новца за пољопривреду
5. јануара 2017.
Рашчишћени сви путни правци
8. јануара 2017.
Прикажи све

Бадње вече у цркви Светог Прокопија


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

paljenje%20badnjaka1 paljenje%20badnjaka22 

Без обзира на веома ниску температуру,велики број Прокупчана се и ове године традиционално, на Бадње вече,окупио  у порти цркве Светог Прокопија,да би присуствовао паљењу бадњака и ломљењу чеснице.

Ову светковину увеличао је Дечији хор прокупачког Дома културе „Сањалице“,а чесницу са златником својим  суграђанима је даривала СТЗР „Чутура“,која је за наше најмлађе суграђане  припремила  и слатке пакете.  Део вечери био је и ватромет,за који је новац обезбедила Општина Прокупље.  Бадњој вечери присуствовао је и председник Општине Прокупље Александар Симоновић.
paljenje%20badnjaka2 paljenje%20badnjaka3
 
-Овде смо да се помолимо да сви српски домови буду благословени и да у сваки уђе срећа,радост,мир и спокој. Нека нас Господ Бог благослови све заједно,нека нам дарује љубав,која ће грејати наше домове,поручио је старешина цркве Светог Прокопија  протонамесник отац Никола Илић и поздравио своје суграђане традиционалним хришћанским  поздравом „Христос се роди“.
paljenje%20badnjaka4 paljenjebadnjaka6
 
После паљења бадњака,свештенство цркве је поделило чесницу,најпре најмлађима,а онда и осталима који су присуствовали овој светковини,пред велики најрадоснији хришћански празник Божић.
Традиционално се служила и грејана ракија,коју је обезбедила компанија „Милан Топлица“.
Величина слова: