Podrška privrednom razvoju Prokuplja
15. juna 2017.
Glumci u humanitarnoj akciji
19. juna 2017.
Prikaži sve

Besplatna lekarska pomoć


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dz%2016_%206_(3)

 

 U okviru projekta „Ipak postoji neko ko brine o njima“,oko 900 građana opštine Prokuplje,dobilo je besplatnu lekarsku pomoć. Realizacija projekta je počela 1. februara,a njime su obuhvaćeni stariji stanovnici naše opštine,oni koji žive sami,slabijeg su materijalnog stanja i nisu u mogućnosti da samostalno obave preglede.

Prema rečima portparola Doma zdravlja Violete Mirković,cilj ovog projekta je obilazak starih,bolesnih i iznemoglih lica,koja nisu u mogućnosti da stignu do svog izabranog lekara.

-Njima je omogućen kompletan lekarski pregled,manje dijagnostičke procedure,pomoć u kući i nega,istakla je Mirković i dodala da su na projektu angažovani i stručni saradnici,kao i to da je sa svakim korisnikom obavljen razgovor,evidentirani socioekonomski problemi i dat savet u cilju rešavanja problema.

Oni se obilaze dva puta mesečno u zavisnosti od zdravstvenog stanja.

U realizaciji ovog projekta zajedno sa Domom zdravlja,učestvuju Opština Prokuplje,  Centar za socijalni rad,Nevladina organizacija „Inkluzija danas“,Udruženje slepih i slabovidih Prokuplje i predstavnici lokalnih zajednica.

Veličina slova: