Održana prezentacija “Energija iz otpada”
19. januara 2016.
Nakon inspekcijskih nadzora zaposleno 186 radnika
21. januara 2016.
Prikaži sve

Besplatna pravna pomoć za građane

Milan%20Nikcevic

Kancelarija za ljudska i manjinska prava u Prokuplju od 1. februara,u saradnji sa nevladinim  sektorom,počeće da pruža besplatnu pravnu pomoć građanima Prokuplja i Topličkog okruga.

Kancelarija je otvorena za sve građane koji smatraju da im je ugroženo bilo koje pravo zagarantovano Ustavom. Potrebno je da predstavke koje podnose Kancelariji budu pravno i tehnički ispravne,kako bi im bile omogućene usluge advokata,kazao je koordinator Milan Nikčević. 

Prema njegovim rečima,za nekoliko meseci,koliko ova Kancelarija radi u Prokuplju,pripadnici nacionalnih manjina najčešće imaju primedbe na rad socijalnih ustanova i pravosudnih organa.

– Trudimo se da u saradnji sa relevantnim institucijama pomognemo građanima da reše svoje probleme. Ukoliko nismo u mogućnosti da pomognemo,predstavke koje su objektivne prosleđujemo našoj matičnoj kancelariji u Beogradu,istakao je Nikčević i dodao da će SO Prokuplje uskoro formirati Savet za međunacionalne odnose,čiji će cilj biti unapređenje položaja manjinskih zajednica u Prokuplju.

Veličina slova: