Садњом до већег шумског богатства
1. априла 2016.
Завршни радови на реконструкцији сеоских амбуланти
4. априла 2016.
Прикажи све

Бесплатне саднице воћа за пензионере

sad1

Након бесплатне поделен садница за пошумљавање приватних шума локална самоуправа организовала је поделу садница воћа. Ове саднице добили су најугроженији пензионери Губетина,Дреновца,Меровца,Доње Топонице,Мале Плане,Конџеља,Ресинца и других прокупачких села

– Да водимо рачуна о свим категоријама становништва прокупачке општине говоре многи одрађени послови и акције које су организоване у предходном периоду. Осим радова на многим инфраструктурним објектима и даље се ради на побољшању услова рада по школама у градским и сеоским срединама,унапређењу здравствене заштите,пољопривреде и других делатности. Најновија акција односи се на бесплатну поделу саднице воћа.  Најугроженији пензионери сеоских средина бесплатно су добили саднице различити сорти јабука и трешње изјавио је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић који је присууствовао подели садница у Малој Плани.

Он је напоменуо да су најстарији становници села увек били вредни и радни и да ће максимално искористити саднице које су добили.

Руководилац Одељења за пољопривреду општине Прокупље Срђан Стаменковић рекао је да је подељено око 2.500 садница јабуке и око 200 садница трешње.

– Саднице воћа добило је око 300 најугроженијих пензионера из 20 прокупачких села,изјавио је он.

Председник Удружења пензионера Прокупља Милован Вучићевић захвалио се руководству локалне самоуправе што је организовало ову акцију и бесплатно доделила воћне саднице најугроженијим пензионерима.

– Ово је један од најпрактичнији начина помоћи,не само пензионерима,него и члановима њихови породица,  изјавили су пензионери Ивановић Видосав из Губетина и Миленко Шаковић из Дреновца и истакли да би било добро када би оваквих и сличних акција било и у наредном периоду.  

sad3

Величина слова: