Садњом до већег шумског богатства
1. априла 2016.
Завршни радови на реконструкцији сеоских амбуланти
4. априла 2016.
Прикажи све

Бесплатне саднице воћа за пензионере


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sad1

Након бесплатне поделен садница за пошумљавање приватних шума локална самоуправа организовала је поделу садница воћа. Ове саднице добили су најугроженији пензионери Губетина,Дреновца,Меровца,Доње Топонице,Мале Плане,Конџеља,Ресинца и других прокупачких села

– Да водимо рачуна о свим категоријама становништва прокупачке општине говоре многи одрађени послови и акције које су организоване у предходном периоду. Осим радова на многим инфраструктурним објектима и даље се ради на побољшању услова рада по школама у градским и сеоским срединама,унапређењу здравствене заштите,пољопривреде и других делатности. Најновија акција односи се на бесплатну поделу саднице воћа.  Најугроженији пензионери сеоских средина бесплатно су добили саднице различити сорти јабука и трешње изјавио је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић који је присууствовао подели садница у Малој Плани.

Он је напоменуо да су најстарији становници села увек били вредни и радни и да ће максимално искористити саднице које су добили.

Руководилац Одељења за пољопривреду општине Прокупље Срђан Стаменковић рекао је да је подељено око 2.500 садница јабуке и око 200 садница трешње.

– Саднице воћа добило је око 300 најугроженијих пензионера из 20 прокупачких села,изјавио је он.

Председник Удружења пензионера Прокупља Милован Вучићевић захвалио се руководству локалне самоуправе што је организовало ову акцију и бесплатно доделила воћне саднице најугроженијим пензионерима.

– Ово је један од најпрактичнији начина помоћи,не само пензионерима,него и члановима њихови породица,  изјавили су пензионери Ивановић Видосав из Губетина и Миленко Шаковић из Дреновца и истакли да би било добро када би оваквих и сличних акција било и у наредном периоду.  

sad3

Величина слова: