Чланови показали знање и креативност
11. јула 2016.
Због криволова ноћно дежурство
13. јула 2016.
Прикажи све

Бесправна сеча у порасту


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sumska%20uprava-drva

У шумама којима газдује Шумска управа Прокупља за првих шест,овогодишњих месеци,бесправна сеча је у порасту у односу на прошлу годину. У периоду јануар-јуни ове године бесправно је посечено 992 кубна метра дрвета.

– Шумска управа Прокупља газдује шумама које се простиру на површини од скоро 37 хиљада хектара,од којих се 22 хиљаде налазе у државном власништву. Током шест овогодишњих месеци због бесправне сече поднесено је  47 прекршајних пријава са познатим и 65 са непознатим лицима,изјавио је шеф прокупачке Шумске управе Иван Павловић и додао да је од укупног броја поднесених пријава само 13 решено.

Према његовим речима бесправна сеча би се делимично смањила када би се поднесене пријаве од стране надлежних органа брже решавале.

Говорећи о прошломесечном раду он је,поред осталог,изјавио да је током јуна због бесправне сече одузето 70 кубних метара дрвета и да су због тога шумари поднели три прекршајне пријаве против познатих и 16 против непознатих лица. 

Величина слова: