Obeležen svetski dan hrane
16. oktobra 2017.
Bogat program za poslednju nedelju oktobra
18. oktobra 2017.
Prikaži sve

Bezbednost dece u prvom planu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bez%20dece%201

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i većnica za prosvetu Maja Ranđelović posetili su OŠ 9.oktobar. Tokom boravka u školi oni su svim đacima prvacima podelili edukativni materijal pod nazivom Pažljivkova pravila u saobraćaju”. Ove brošure dobila su 122 đaka prvaka koja su ove godine krenula u školu.

Predsednik prokupačke opštine Simonović istakao je da je ovo druga godina kako lokalna samouprava dodeljuje đacima prvacima edukativne brošure o bezbednosti u saobraćaju.

-Bezbednost svih učesnika u saobraćaju,a posebno dece osnovnih i srednjih škola,je izuzetno važna i zbog toga lokalna samouprava,zajedno sa pripadnicima saobraćajne policije,čini maksimalne napore da učenicima omogući bezbedan odlazak u školu. Zbog toga je neophodna edukacija po školama o bezbednosti saobraćaja,izjavio je on i dodao da se posebna pažnja o bezbednosti vodi u neposrednim blizinama škola.

Prema njegovim rečima ove brošire na jedan slikovit i deci prilagodljiv način govore o tome kako da se ponašaju u različitim situacijama prilikom odlaska u školu i povratka kući.

-Sa poznavanjem ponašanja u saobraćaju treba krenuti od malih nogu. Zbog toga lokalna samouprava,zajedno sa školama i pripadnicima saobraćajne policije,poklanja veliku pažnju edukaciji dece već od prvog razreda,izjavio je Simonović i dodao da je to jedan od načina da se smanji broj nesreća u saobraćaju. 

bez%20dece%203

Veličina slova: