Rekonstrukcija krova i sale Poljoprivredne škole
20. januara 2017.
Produžen rok za legalizaciju objekata
24. januara 2017.
Prikaži sve

Bolja rešenja za vodsnabdevanje i prevoz đaka

Na drugoj ovogodišnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Prokuplje usvojen je veliki broj važnih odluka,od kojih će se većina naći na dnevnom redu sledećeg skupštinskog zasedanja.

Direktori javnih preduzeća i ustanova kulture izvestili su predsednika Opštine Prokuplje i članove Opštinskog veća o planovima i teškoćama sa kojima se susreću u radu.

Od 25 tačaka,koliko je sednica sadržala,kao najvažniju odluku predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović izdvojio je kupovinu zemljišta Draganja,na kome se nalaze bunari „Grčki mlin“ i koje je u vlasništvu Ministarstva odbrane Vlade Republike Srbije.

Vece%201 Vece%202

– Ponuđeno nam je da otkupimo ovo zemljište i doneli smo odluku da uđemo u proces otkupa. Cena je pet i po miliona dinara. Moći ćemo da je kupimo u pet jednakih godišnjih rata od po milion i sto hiljada dinara. Ovom kupovinom rešili bismo problem nestašice vode u gradu,naročito u sušnim periodima,kada akumulacija Bresnica ne zadovoljava potrebe za pijaćom vodom svih stanovnika opštine Prokuplje,rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

On je ovom prilikom dodao i to da oko bunara mora da postoji zona sanitarne zaštite i ako bi neko drugi kupio zemljište gde se oni nalaze,onda bi vodosnabdevanje bilo ugroženo i moglo bi da dođe do zagađenja bunara.

– Površina kompleksa zemljišta Draganja iznosi šest hektara i trideset ari.

To će omogućiti da se kompleks upotpuni,a šta će se graditi odlučiće stručna lica,vodeći računa da se vodosnabdevanje ne ugrozi. Stanje u opštinskom budžetu je sada stabilno i Opština Prokuplje ima mogućnost da to kupi,bez zaduživanja i uzimanja kredita,istakao je predsednik Simonović.

Planovi i programi poslovanja ustanova i javnog preduzeća,kako su naglasili njihovi direktori na sednici Veća i za ovu godinu urađeni su u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima,uz određene novine koje će biti od koristi Prokupčanima.

Vece%203 Vece%204

Kao jedna od važnih tačaka izdvojilo se finansiranje prevoza učenika čije je prebivalište na udaljenosti većoj od dva,a manjoj od četiri kilometra do škole.

– Obaveza nam je da zaštitimo naše najmlađe,kako bi što brže i što bezbednije stigli do škole,pa ćemo im na ovaj način omogućiti da u školu odlaze gradskim prevozom,naglasio je predsednik Simonović.

Na ovoj sednici je rečeno i to da će Opština Prokuplje do prvog maja na poseban namenski podračun prebaciti Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Prokuplju 189.000 dinara za realizaciju programa stručne prakse u cilju sticanja posebnih praktičnih znanja i veština.  

Veličina slova: