Rekonstrukcija krova i sale Poljoprivredne škole
20. januara 2017.
Produžen rok za legalizaciju objekata
24. januara 2017.
Prikaži sve

Bolja rešenja za vodsnabdevanje i prevoz đaka


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Na drugoj ovogodišnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Prokuplje usvojen je veliki broj važnih odluka,od kojih će se većina naći na dnevnom redu sledećeg skupštinskog zasedanja.

Direktori javnih preduzeća i ustanova kulture izvestili su predsednika Opštine Prokuplje i članove Opštinskog veća o planovima i teškoćama sa kojima se susreću u radu.

Od 25 tačaka,koliko je sednica sadržala,kao najvažniju odluku predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović izdvojio je kupovinu zemljišta Draganja,na kome se nalaze bunari „Grčki mlin“ i koje je u vlasništvu Ministarstva odbrane Vlade Republike Srbije.

Vece%201 Vece%202

– Ponuđeno nam je da otkupimo ovo zemljište i doneli smo odluku da uđemo u proces otkupa. Cena je pet i po miliona dinara. Moći ćemo da je kupimo u pet jednakih godišnjih rata od po milion i sto hiljada dinara. Ovom kupovinom rešili bismo problem nestašice vode u gradu,naročito u sušnim periodima,kada akumulacija Bresnica ne zadovoljava potrebe za pijaćom vodom svih stanovnika opštine Prokuplje,rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

On je ovom prilikom dodao i to da oko bunara mora da postoji zona sanitarne zaštite i ako bi neko drugi kupio zemljište gde se oni nalaze,onda bi vodosnabdevanje bilo ugroženo i moglo bi da dođe do zagađenja bunara.

– Površina kompleksa zemljišta Draganja iznosi šest hektara i trideset ari.

To će omogućiti da se kompleks upotpuni,a šta će se graditi odlučiće stručna lica,vodeći računa da se vodosnabdevanje ne ugrozi. Stanje u opštinskom budžetu je sada stabilno i Opština Prokuplje ima mogućnost da to kupi,bez zaduživanja i uzimanja kredita,istakao je predsednik Simonović.

Planovi i programi poslovanja ustanova i javnog preduzeća,kako su naglasili njihovi direktori na sednici Veća i za ovu godinu urađeni su u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima,uz određene novine koje će biti od koristi Prokupčanima.

Vece%203 Vece%204

Kao jedna od važnih tačaka izdvojilo se finansiranje prevoza učenika čije je prebivalište na udaljenosti većoj od dva,a manjoj od četiri kilometra do škole.

– Obaveza nam je da zaštitimo naše najmlađe,kako bi što brže i što bezbednije stigli do škole,pa ćemo im na ovaj način omogućiti da u školu odlaze gradskim prevozom,naglasio je predsednik Simonović.

Na ovoj sednici je rečeno i to da će Opština Prokuplje do prvog maja na poseban namenski podračun prebaciti Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Prokuplju 189.000 dinara za realizaciju programa stručne prakse u cilju sticanja posebnih praktičnih znanja i veština.  

Veličina slova: