Изложба о улици „Рингаштрасе“
28. новембра 2017.
Реприза представе „Анђела“
30. новембра 2017.
Прикажи све

Бољи пласман органских прoизвода из Топлице


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Како унапредити пласман органских производа на инострано тржиште била је тема радионице коју су за прокупачке пољопривреднике органске хране, саветодавце у Пољопривредној стручкој служби, професоре Пољопривредне школе “”Радош Јовановић Сеља и власнике појединих предузећа организовали Привредна комора  Србије-Центар за органску производњу и Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

ps1

Један од основних циљева обуке био је да се примарни произвођачи органске производње и потенцијални произвођачи који желе да се баве овим видом производње обуче за побољшање преговарачких вештина и продаје својих производа на инострано тржиште.

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић рекао је да је добро што је Привредна комора Србије препознала прокупачку општину као потенцијално подручје за производњу здраве хране.

ps2

-Изузетно је важно да се постојећи пољопривредници и они који желе да крену за органском производњом едукују, не само како произвести, већ пласирати и продати производе на домаћем и иностраном тржишту, изјавио је он додавши да је добро што се из године у годину повећава број газдинстава који се опредељују за органску производњу.

Координатор Привредне коморе Србије за пољопривреду Драган Пауновић подвлачи да Топлица располаже идеалним условима за производњу здраве хране.

-Ове године фирма Миди органик из блачког села Гргуре на инострано тржиште пласирала је  производе  органског порекла у вредности од седам милиона евра. За три године очекује се да на западноевропско тржиште из Топлице буду пласирани производи у вредности од 20 милиона евра, изјавио је Пауновић нагласивши да је због тога важна едукација произвођача који се баве органском производњом. 

ps3

Величина слова: