„Abrašević“ ambasador Prokuplja
27. septembra 2016.
U toku popis objekata
29. septembra 2016.
Prikaži sve

Bolji rezultati rada prokupačke policije


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 nacelnik%20pu%20prokuplje

Načelnik Policijske uprave u Prokuplju Nenad Kalčičanin,istakao je da je preventivni rad,u svim oblastima doneo znatno bolje rezultate u odnosu na isti period u prošloj godini.

Za prvih osam meseci u 2016.godini,smanjen je broj  broj krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala,kao i broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira,dok je povećan broj krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala.

-Možemo se pohvaliti da je stanje celokupne bezbednosti na području Policijske uprave Prokuplje izuzetno stabilno. Preventivni rad dao je i veoma dobre rezultate,tako da imamo manji broj krivičnih dela i veći procenat rasvetljenih  krivičnih dela ,rekao je načelnik Kaličanin i istakao da je suzbijanje narkomanije prioritet u radu PU Prokuplje.

konferencija%20pu

Na području PU Prokuplje,u prvih osam meseci,registrovano je ukupno  639 krivičnih dela,od kojih je najviše 528  iz oblasti opšteg kriminala,90 iz privrednog kriminala,20  iz oblasti ekološkog kriminala i jedno krivično delo iz oblasti visokotehnološkog kriminala.

Iz oblasti suzbijanja narkomanije registrovano je 26 krivičnih dela. Zaplenjeno je 68,15 grama marihuane,7,76 grama heroina,5,45  grama kokaina i 76.847 komada različitih tableta sa liste psihoaktivnih supstanci . U avgustu mesecu,na ZTP Merdare zaplenjeno je 73 000   kapsula „tramadol“ i uhapšena dva švedska državljana zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršila krivično delo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. U toku ovog meseca operativnim radom  uhapšena su tri lica  i zaplenjeno 63. 655,00 grama indijske konoplje u sirovom stanju,1618,15 grama suve materije nalik na marihuanu,  7,25 grama marihuane,93 semenki indijske konoplje,0,75 grama praškaste materije nalik na hašiš.  U prvih osam meseci evidentirano je 86 krivičnih dela nasilje u porodici,od kojih  u nijednom slučaju nije bilo teških telesnih povreda ili smrtnog ishoda.

Veličina slova: