Поклон за најмлађе
4. јануара 2017.
Новогодишњи пријем за новинаре у Начелству
6. јануара 2017.
Прикажи све

Брже до књиге и информације


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bibli%204

Народна библиотека „Раде Драинац“ у 2017. години може да се похвали приступом „Академској мрежи Републике Србије“,што ће њеним члановима омогућити да литературу користи преко интернета.

-Традиционалне картончиће замениће аутоматизоване картице већ крајем јануара. Оне ће омогућити нашим члановима да резервишу књигу коју желе да прочитају од куће. Све то биће реализовано кроз пројекат „Побољшање перформанси информатичких ресурса у библиотеци“. Њега је са милион динара подржало Министарство културе и информисања,а у самој реализацији финансијски је учествовала и Општина Прокупље,рекао је в.д. директора Драган Огњановић.

Према његовом мишљењу ово представља велики корак ка подизању квалитета информационо-техничких услова и библиотечких услуга,како за чланове,тако и за запослене. Сам приступ „Академској мрежи РС“ омогућава електронски приступ богатом фонду стручне литературе,што ће омогућити и одличне услове за стручно усавршавање.

У оквиру овог пројекта у прокупачку библиотеку стигли су и професионални свичеви,десет нових десктоп рачунара,два лап топа,фотокопир апарати и дигитални фотоапарат.

-Корисници електронских учионица на Дечијем и одељењу за одрасле добили су по три нова рачунара са одличним интернетом,што ће им омогућити бржи приступ информацијама,истакао је Огњановић.

bibli%203

 

 
Величина слова: