Насиље једнако злочин
30. новембра 2017.
Спортски викенд
4. децембра 2017.
Прикажи све

Чаробна хармоника Душана Секулића


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

h5

Несвакидашњи догађај у нашем граду, који је салу Дома културе испунио до последњег места и одушевио Прокупчане, био је свакако наступ светски познатог виртоуза на хармоници Душана Секулића и његовог бенда „Акордиан фантас бенд“. Концерт је био хуманитарног карактера и део је турнеје под називом „Љубав није само реч“, а Прокупље је било 14 град у свету у коме је Душан Секулић наступио са овим репертоаром.

На концерту је наступило десетак извођача, а у центру пажње је био Дечији хор „Сањалице“, који је испратио последње нумере.

Диригент овог хора Сања Стојковић је истакла да су деца веома задовољна што су учествовала у овој лепој  музичкој акцији.

h3 h6

-Одушевљени су што су имали прилику да буду на сцени са оваквим музичарем. Овај наступ ће попут награда, које су их подстицале, учинити исто. Он је тренутно њихов најважнији мотив, који им каже да буду бољи него што сада јесу, нагласила је Стојковић.

Она је додала да новац од продатих улазница иде за опремање Дечијег хора „Сањалице“ и куповину справа за децу са посебним потребама у Бјељини, родном месту Душана Секулића.

У маестралном извођењу нумера из свих музичких жанрова овог светски познатог извођача, прокупачка публика је видно уживала и још једном поиказала своју хуманост и спремност да помогне онима којима је помоћ потребна.

Секулић је овом приликом истакао да је на хармоници сваки музички жанр изазов и да је највише воле у Србији и Русији.

-Трудим се да хармонику прикажем у другом светлу. Овај инструмент доживљава експанзију и кроз различите музичке жанрове у стању је да очара и одведе слушаоце у чаробни музички свет, рекао је Душан Секулић.

h1

 

Величина слова: