Видео надзор на згради Образовног центра
18. јануара 2017.
Народна кухиња ради без прекида
20. јануара 2017.
Прикажи све

Часни крст освојио Стеван Гашевић


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Bogojavljenje%201

Прокупчанин Стеван Гашевић,26-годишњи дипломирани правник,победник је данашњег Богојављенског пливања за Часни крст у Прокупљу.

Пливање су,поводом хришћанског празника Богојављења,под покровитељством Општине Прокупље,традиционално организовали Црква Свети Прокопије и Удружење Бог се јави”.

Протојереј Цркве Свети Прокопије Ненад Милосављевић рекао је да је ове године, због лоших временских услова и залеђеног Растовничког језера у коме се традиционално пливало,данас по први пут пливање за Часни крст организовано у затвореном базену Центра за рекреацију прокупачке болнице.

– Богојављење је један од 15 највећих хришћанских празника,којим се обележава успомена на Христово крштење на реци Јордан,рекао је Милосављевић,који је победнику трке уручио Богојављенску икону и златни крст.

– Част ми је да већ трећи пут побеђујем у пливању које се организује поводом хришћанског празника Богојављења. И ова победа,као и оне претходне,много ми значи. Младима бих поручио да поштују своју историју,традицију и да се што више баве спортом,рекао је Гашевић.

Најмлађи учесник данашњег пливања био је деветогодишњи Василије Пауновић,ученик другог разреда ОШ “Никодије Стојановић Татко”,који је рекао да је поносан што је учествовао у пливању посвећеном обележавању великог хришћанског празника Богојављења. 

Bogojavljenje%202 Bogojavljenje%203

Величина слова: