Радови на уређењу градског гробља
9. септембра 2016.
Гимназија спремно дочекала нове ђаке
13. септембра 2016.
Прикажи све

Чланови удружења одушевили публику


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

histrion%20i%20udruzenje 

У биоскопу Топлица одржана је премијера позоришне представе Краљевски фестивал”, у извођењу Варошког позоришта Хистрион и чланова Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести из Прокупља.  Представа је реализована у оквиру пројекта  Инклузивно позориштанце чији је носилац Удружење,а финансиски  га је подржало са 536.000 динара Министарство за рад,запошљавање,борачка и социјална питања .

– Учешће наших чланова у реализацији позоришне представе је пун погодак. Они су показали озбиљност  и знање у тромесечним припремама за ову представу,уз велико стрпљење и помоћ  глумцима позоришта Хистрион,изјавио је секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Драгослав Петровић. Он је нагласио да су предпремијере  одржане у Димитровграду и Житорађи,а да ће представу имати прилику да види и публика у Нишу,Ласковцу и Врању.

histrion%20i%20udruzenje3 histrion%20i%20udruzenje2

Управник Варошког позоришта Хистрион Мирољуб Мировић пријатно је изненађен како су деца извршавали све постављене задатке током глумачких проба.

– Већ на почетку припрема за представу отклоњене су све недоумице о томе како ће деца,чланови Удружења оболелих од  мишићних и неуромишићних болести,прихватити улоге које им буду додељене. Оно што су они показали током припрема изутено ме је изненадило. Толики ентузијазам,стрпљење и рад одавно нисам видео код деце,изјавио је управник Варошког позоришта Хистрион Мирољуб Мировић Мировић.

 

У препуној сала биоскопа „Топлице“ ученици ОШ Никодије Тојановић-Татко громогласним  аплаузом наградили су све учеснике представе.  

Величина слова: