ФЕДЕС увесељава најмлађе
29. марта 2017.
Концерт „Тропико бенда“ за Ускрс
31. марта 2017.
Прикажи све

„Цврчак и мрав“ за прокупачке малишане

Puz%201

Сваке године већ препознатљив Фестивал дечијег стваралаштва ФЕДЕС у свој програм уврсти по једну дечију представу како би обрадовао најмлађе Прокупчане.

– Тако је и ове године. Захваљујући Општини Прокупље,а под покровитељством Министарства културе,полазници Предшколске установе „Невен“ имали су прилику да у Дому културе погледају представу „Цврчак и мрав“ Позориштанцета „Пуж“ из Београда. Улаз за све малишане ове установе био је слободан,а они су имали ретку прилику да уживају у легендарном Бранку Коцкици,истакла је директорка Дома културе Тијана Петровић.

Све време док је представа трајала,малишани из публике су на питања Бранка Коцкице,али и осталих глумаца,одговарали врло домишљато,са одушевљењем и осмехом који им се није скидао са лица.

Бранко Коцкица је у нашем граду гостовао пре десетак година и баш као и сада изазвао бурне реакције и задовољство деце која су га гледала.

Караван Дечије песме ФЕДЕС-а данас ће 12 песама,колико их ове године има,представити деци у Житорађи у 17 часова у тамошњој библиотеци. Већ сутра у 13 часова у биоскопу „Топлица“ у извођењу учесника Дечије песме уживаће ученици Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“. Истог дана у Клубу Дома културе,али у 18 часова биће отворена изложба ликовних  радова и проглашени најбољи инструменталисти,сликари и литерарни ствараоци.

Puz%202    

Величина слова: