Obeležen Međunarodni dan Roma
8. aprila 2015.
Obeležena godišnjica stradanja meštana Jugovca
14. aprila 2015.
Prikaži sve

Da razlike ne postoje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Dnevni boravak „Sunce“u Vodicama,  koji ima za cilj da omogući socijalizaciju osoba sa invaliditetom i pruži psiho-socijalnu podršku organizovanjem  različitih programa i radionica,povodom Uskršnjih praznika,bio je domaćin deci iz Predškolske ustanove „Neven“.

Ovo druženje je organizovano kako bi svi zajedno bojili jaja za Uskrs,a onda ih poklonili svojim drugarima.

-Značaj ovakvih akcija je veoma veliki,jer mnogo je važno da deca od malena uče da žive sa osobama sa invaliditetom,a ne pored njih. Na ovaj način ona stiču naviku da uvažavaju i poštuju različitost,  rekao je ovom prilikom sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti u Prokuplju Dragoslav Petrović.

Direktor Predškolske ustanove „Neven“ Gordana Cvetković je naglasila da mališani ove ustanove organizovano i redovno posećuju korisnike Dnevnog boravka „Sunce“ i da na taj način uče da ispravno razmišljaju i uvažavaju one koji su različiti od njih,kao i to da pruže pomoć onima kojima je potrebna.

-Posete našoj deci mnogo znače,jer ona vole da se druže i razgovaraju. Dobri su domaćini i uveseljava ih kada imaju sa kim da podele vreme,dodao je Petrović,zahvaljujući se mališanima iz Nevena,koji su im,kako je istakao,uvek dragi gosti.

Tradicionalna akcija bojenja uskršnjih  jaja,samo je jedna u nizu koje organizuje Dnevni boravak „Sunce“ za svoje korisnike. Kako bi pokazalo da korisnici ove ustanove mogu da se uključe u različite oblasti društvenog života,“Sunce“ redovno organizuje i druge radionice,a onda ono što nastane na njima predstavi i prikaže na izložbama.

U ovom Dnevnom boravku boravi 17. korisnika iz opštine Prokuplje,a u planu je da im se pridruže i osobe sa invaliditetom sa teritorije opštine Blace.   

Veličina slova: