Borbena dejstva u Topličkom ustanku
20. marta 2017.
Ministarstvo podržalo projekat Opštine Prokuplje
22. marta 2017.
Prikaži sve

Dan prokupačke Biblioteke 23. mart


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

biblioteka%20drainac

Narodna biblioteka „Rade Drainac“ u četvrtak 23. marta će po prvi put obeležiti Dan biblioteke.

U programu obeležavanja Dana prokupačke biblioteke učestvovaće dečiji pisac i prevodilac Gordana Timotijević. Susret sa njom zakazan je u biblioteci za 10 časova,a u 12,priliku da se druže sa njom imaće učenici Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“. Istog dana u 14 časova takođe u bilbioteci biće održan prigodan program u kome će učestvovati učenici škole „Tatko“ i „Poetski teatar“ Narodne biblioteke „Rade Drainac“ sa pomenutom gošćom.

-Davne 1930. godine Prokuplje je dobilo Narodnu čitaonicu sa univerzitetom. Otvaranje čitaonice tada je propraćeno velikom svečanošću. Tadašnji žitelji Prokuplja bili su svesni važnosti Bilioteke u kulturno-prosvetnom životu grada,rekao je v.d.direktora Narodne bilioteke „Rade Darainac“ Dragan Ognjanović.

On je naglasio da današnja prokupačka biblioteka baštini tradiciju Narodne čitaonice sa univerzitetom i upravo su 23. mart uzeli za dan Bilioteke,kada je po prvi put naš grad i dobio bilbioteku u pravom smislu te reči,po standardima i razumevanju bibliotekarstva u to doba.

Tog dana će učenicima nižih razreda biti uručene članske karte biblioteke.

Banka Societe generale,koja već duže vreme sarađuje sa prokupačkom bibliotekom,uključila se u realizaciju obeležavanja Dana biblioteke i donirala upis za 200 najboljih đaka topličkih osnovnih škola.

Veličina slova: