Каратисти освојили 17 медаља
25. септембра 2017.
Директори посетили Дом ученика
27. септембра 2017.
Прикажи све

Дани руског филма и у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ruski%20film%20u%20prokuplju 

Већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић и директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић синоћ су присуствовали свечаном отварању Трећег међународног фестивала православног филма „Снажни духом“,који је одржан у Крушевцу.

-На отварање овог фестивала отишли смо на позив директора фестивала и члана Савеза кинематографа Русије,продуцента Филипа Кудрјашова. Он је у својству генералног директора студија „Висфаид“ боравио у нашем граду са познатим руским режисером Алексејем Бурикином и камерманом Димитријем Протопоповим,поводом снимања филма о истакнутом руском архитекти Николају Краснову,који је поред многобројних зграда у Србији,пројектовао и Савићевац на Хисару,рекао је директор прокупачког музеја Жарић.

Он је додао да ће филм о Краснову после Београђана,први видети Прокупчани.

 

Фестивал у Крушевцу „Снажни духом“ организовала је  Епархија крушевачка,град Крушевац и компанија „Висфаид“,а Филип Кудрјашов је обећао да ће  и Прокупчани имати прилику да уживају у Данима руског филма.

Величина слова: