Ликовни конкурс за 6. ФЕДЕС
10. фебруара 2014.
Проф. др Томислав Јовановић у Прокупљу
21. фебруара 2014.
Прикажи све

Дани вина у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Удружење виноградара Топлица из Прокупља по други пут је организовало манифестацију под називом „Дани вина“ Прокупље 2014. На овој привредно културној манифестацији своја вина изложили су произвођачи из многих прокупачких села,као и произвођачи из појединих села Житорађе и Мерошине.

Отварајући ову манифестацију председник прокупачког удружења Слободан Стојановић рекао је да је добро што се све већи број младих почео бавити виноградарством и производњом квалитетног вина.

DSC_5139

– Очигледно је да се из године у годину повећавају површине под виноградима. На овај начин виноградари настоје да Прокупље поново,као некада,буде препознатљиво по производњи квалитетних сорти грожђа и вина,како на домаћем тако и на иностраном тржишту, рекао је Стојановић који се у име удружења захвалио руководству локалне самоуправе и Јавно комуналном предузећу Тржнице што су свестрано помогли да се ова манифестација одржи.

DSC_5110

Председник Општине Прокупље др Љубиша Ђурковић изјавио је да локална самоуправа и у овим изузетно тешким економским условима настоји да у границама својих финансијских могућности помогне развој пољопривреде,па и виноградарства.

– У односу на прошлу,ове године окупио се већи број младих виноградара,што даје наду да ће површине под виновом лозом из године у годину бити веће, рекао је председник Општине.

Многобројни посетиоци ове манифестације и љубитељи доброг вина код излагача су могли да пробају и да купе различите врсте вина и ракије. 

Величина слова: