Градоначелник Епона честитао славу Прокупчанима
22. јула 2015.
Кукуруз одолева високим температурама
24. јула 2015.
Прикажи све

Делегација братске Општине Кочевје у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

slika%201(1) slika3

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима,члановима Општинског већа,поздравио је делегацију братске Општине Кочевје на челу са жупаном др Владимиром Пребиличем,која је у Прокупљу боравила поводом градске славе и договора о реализацији одлуке о братимљењу.

– Изузетно ми је задовољство и част што сте били гости на нашој градској слави Свети Прокопије и што сте својим присуством учинили да нам тај дан буде још радоснији,рекао је председник Пауновић обраћајући се гостима из Словеније.

Он је подсетио да је Општина Прокупље донела Одлуку о успостављању сарадње и братимљењу између општина Кочевје и Прокупље и истакао да је ово наставак  сарадње која је остварена у 20. веку,али због свих познатих догађаја на овим просторима дошло је до њеног прекида. 

 slika4 slika%209

– Предстоји нам потписивање Повеље,којом ћемо остварити сарадњу на вишем нивоу. Надам се да ћемо истрајати у нашим напорима да и Општина Кочевје и Општина Прокупље,првенствено њихови грађани,осете резултате те сарадње кроз  привредни и економски развој,што ће побољшати целокупну ситуацију наше друштвене заједнице.

Председник Пауновић је гостима представио Општину Прокупље,структуру  становништва и привредне и природне потенцијале,а посебно је истакао значај пољопривредне производње и извора минералне воде у нашој општини.

– Наш крај је познат по гајењу вишње и шљиве,око 90% производа од воћа се пласира ван подручја општине,чиме се знатан део дохотка одлива. Од извоза вишања општина Прокупље остварује приход од 20 милиона евра,који би био много већи ако би повећали и степен финализације. Руководство наше Општине настоји да привуче инвестиције у циљу повећања производних капацитета и финализације пољопривредних производа,истакао је председник Пауновић.

Представник делегације Кочевја жупан др Владимир Пребилич је истакао да је посета општини Прокупље на дан градске славе изузетна част и задовољство за њега и његове сараднике.

slika%2010

– Током боравка у вашем граду сазнали смо много о  његовој историји,природним и привредним потенцијалима,али и о људима који овде живе. Да су изузетно вредни,гостопримљиви и дружељубиви,да желе да напредују и остваре бољу будућност,а наша је жеља да им у томе и помогнемо,изјавио је Пребилич.

Говорећи о општини Кочевје,он је истакао да је њихов највећи потенцијал шума,око 90% територије је под шумом која је у власништву Општине. Недавно је у Кочевју регистрована компанија која се бави шумарством,што ствара могућност за прераду дрвета и отварање нових радних места.

– Много је тога што спаја наше општине,ово је добра прилика да убрзамо наставак сарадње за добробит наших грађана. За почетак планирамо размену посете наших и ваших ученика,а потом планирамо да у оквиру посете европских општина код нас позовемо и ваше представнике,што ће бити добра прилика да у том пројекту буде и ваш град,као и прилика за размену знања и искустава,рекао је Владимир Пребилич.

На крају посете,представници побратимљених општина Кочевје и Прокупље,разменили су поклоне са симболима својих градова.

slika%205 slika%206

Величина слова: