Хистрион отвара „Бескрај 10 квадрата“
25. јула 2016.
Обука у фабрици Леони за још 250 радника
27. јула 2016.
Прикажи све

Делегација Кочевја посетила Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

t_%20vin12

У вишедневну посету Прокупљу боравила је делегација Кочевја из Словеније коју је предводио градоначелник Владимир Пребилич. Током посете они су разговарали са председником Општине Прокупље Александром Симоновићем о сарадњи у многим областима привреде,образовања,културе,спорта,а посетили су и поједине фирме и  културно-историјска и друга места.

Председник Симоновић рекао је да је боравак делегације Кочевја наставак сарадње између две општине која је започета током прошле године.

– Боравак делегације Кочевја имала је свечани и радни карактер. У свечаном делу они су присуствовали обележавању градске славе Свети Прокопије. Током септембра у Прокупљу ће боравити делегација из области просвете,а очекујемо и долазак и ватрогасаца. То ће бити прилика да се размене досадашња искуства из области образовања,изјавио је он и додао да је са градоначелником Кочевја договорен и боравак најбољих ђака генерације основних школа и овој словеначкој општини.

Према његовим речима договорена је и размена ђака основних школа.

– Током новембра,делегација Прокупља ће боравити у Словенији где ће се на Дан општине Кочевје потписати Повеља о братимљењу између две општине,изјавио је Симоновић и додао да они од Словенаца могу много тога научити из разлога што је ова земља чланица Европске Ууније.

Треба напоменути да је пре 40 године делегација Прокупља потписала Повељу о братимљењу са Месном заједницом Кочевје,а да ће се овај свечани чин сада обавити са Општином.

Градоначелник Кочевја Владимир Пребилич наглашава да је ово његов други боравак у Прокупљу и да је пријатно изненађен оним што је видео.

– Руководство Прокупља је спој младости и искуства. Младост доноси нове идеје и позитивну енергију,а искуство детаљну и стрпљиву анализу у доношењу и спровођењу одлука од интереса за грађане,рекао је он и додао да је политичка стабилност у Србији присутна и да је то један од фактора за привлачење страних инвеститора.

Он истиче да је имао свестране разговоре са руководством прокупачке општине,као и са привредницима.

Током боравка у Прокупљу делегација Кочевја обишли су Топличке винограде,одмаралиште Бели Камен,Луковску бању,археолошко налазиште Медијана и друга културно-историјска места.

– Постоје многе области за успостављање сарадње између две општине. Некада су производи “Хиссара” били присутни на тржишту Словеније. Сматрам да ова фирма може поново да буде присутна на нашем тржишту. У области пољопривреде може много тога да се уради,рекао је Пребилич и изразио велико задовољство оним што је видео у Луковској бањи.

 Он сматра да  бањски туризам пружа велике могућности за развој и наговестио могућност доласка пензионера из Кочевја на боравак и опоравак у Луковској бањи.

– Љубазност и срдачност људи из Прокупља,природне лепоте,културно благо је нешто што нас је одушевило у Топлици,истиче градоначелник Кочевја који се захвалио руководству Општине Прокупље и њеним грађанима на лепом и незаборавном пријему.    

t_vin%2011

Величина слова: