Матуранти плесали на тргу Топличких јунака
29. маја 2015.
Предшколци као ватрогасци и полицајци
2. јуна 2015.
Прикажи све

Дипломе за глумце аматере


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

glumci%20pobednici glumci%20pobednici1

На Међуокружној смотри аматерских позоришта Србије,која је од 25. до 30. маја одржана у Лебану,представила су се позоришта из Пчињског,Јабланичког,Нишавског,Пиротског и Топличког округа.

На овој смотри наступило је 10 аматерских позоришта. Аматерско варошко позориште „Хистрион“ из Прокупља многобројној публици представило се представом „Ближи небу“. Ова представа проглашена је за најбољу. Глумцу из Прокупља,Небојши Миленковићу Јумби додељена је диплома за најбољу мушку улогу. Диплома је додељења и режисеру представе Зорану Цветковићу.

– За скору годину дана постојања извели смо три премијере и имали 39 наступа,не само у Прокупљу,него и у другим градовима Србије,изјавио је режисер Зоран Цветковић и додао да су у почетку свог рада имали велику подршку команданта прокупачке касарне.

Осим Небојше Миленковића Јумбе,глумци у овој представи су још и Југослав Јовановић,Мирољуб Мировић Фацир,Зоран Грујевић,Радивоје Соколовић,Душан Манчић,Кара Поповић,Милица Радовић.

– У наредном периоду очекује нас учешће на Фестивалу аматерских позоришта у Кули,изјавио је Цветковић и додао да је сан свих аматерских глумаца управо учешће на овом Фестивалу. 

Величина слова: