Dani ruskog filma i u Prokuplju
26. septembra 2017.
Večeras premijerno „Ana je čekala“
28. septembra 2017.
Prikaži sve

Direktori posetili Dom učenika


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20i%20skole

Na inicijativu direktorice Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelene Vuković svi direktori prokupačkih srednjih škola posetili su ovu ustanovu.

Govoreći o radu Doma direktorica je naglasila da od 141 korisnika skoro 80 osto pohađa nastavu u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“.

– U ustanovi su smašteni najbolji đaci iz Surdulice,Vranje,Svrljiga,Leskovca,Niša,Grdelice i drugih opština sa juga Srbije. Da bi đaci ostvarili dobar uspeh u školi i vannastavnim aktivnostima neophodna je saradnja između vaspitača u Domu,razrednih starešina i stručnih saradnika  i roditelja,izjavila je Jelena Vuković dodavši da je ovo prvi put da na jednom sastanku prisustvuju svi direktori srednjih škola.

Prema njenim rečima saradnja sa nadležnima iz škola postoji,ali u narednom periodu u interesu srednjoškolaca treba da se proširi i bude još plodotvornija.

Vaspitači Doma učenika govorili su o životu i radu korisnika i istakli,da se osim školskih,velika pažnja poklanja i vannastavnim aktivnostima.

Tokom prošle godine korisnici ustanove su na mnogim  regionalnim i republičkim takmičenjima osvojili mnoga priznanja i na taj način reprezentovali svoj dom,škole i Opštinu Prokuplje,rečeno je na sastanku.

Svi direktori srednjih škola ocenili su da je dobro što je održan ovaj sastanak i da tokom školaske godine treba češće da se održavaju.

Tokom boravka u Domu učenika direktori su obišli spavaonice,učionice,TV salu,trepezariju i druge prostorije.   

Veličina slova: