Без панике због сточне болести
14. јуна 2016.
Представници општине обишли сточарска газдинства
16. јуна 2016.
Прикажи све

Ђаци генерације путују у Париз

djaci%20generacije%2013 

Општина Прокупље наградила је ђаке генерације средњих школа,по први пут путовањем у Париз. Тим поводом,председник Општине Прокупље Александар Симоновић данас је уприличио пријем за Петра Миљковића из Гимназије,Мају Јанковић из Медицинске школе „Др Алекса Савић“,Анђелу Радојевић,Средња пољопривредна школа и Јована Младеновића,Техничка школа.

Пријему су присуствовали већница за образовање,омладину и спорт Маја Ранђеловић,председник Удружења француско-српског пријатељства „Генерал Шарл Траније“ Оливер Пајевић и директор Медицинске школе Александар Вучуровић.

– Част ми је и задовољство што могу да угостим младе и успешне људе,најбоље ученике прокупачких средњих школа. У досадашњем школовању они су постигли изванредан успех,што нимало није било лако. За такав успех потребан је константан рад и пуно одрицања и ја им на томе честитам. Знање је велика ствар које вам нико не може одузети,зато тако наставите и надаље. Општина Прокупље се потрудила да ђаке генерације по први пут награди,да их на неки начин уздигне  изнад других,како би ова награда била подстицај и другим ђацима да што више уче,рекао је председник Симоновић и додао да ће локална самоуправа наставити да улаже у омладину и настојати да обезбеди што боље услове за школовање.

djaci%20generacije

Ђаке генерације поздравила је и већница за образовање Маја Ранђеловић,која ће  заједно са председником актива директора средњих школа Александром  Вучуровићем бринути о ученицима током боравка у француској Општини Епон.

Боравак средњошколаца омогућила је Општина Прокупље у сарадњи са  Општином Епон,уз велику финансијску помоћ донатора прокупачких привредника. Ово путовање реализоваће се и захваљујући посебном ангажованју заменика градоначелника Епона Ивици Јовићу,пореклом из Прокупља на чију иницијативу је покренут и процес братимљена ове две општине.

djaci%20generacije1

 Током тродневног боравка деца ће захваљујући домаћинима обићи све знаменитости Париза,Дизниленд,Ајфелову кулу,Лувр,Тријумфалну капију,а биће и почасни гости 18. јуна на прослави Општине Епон.

Величина слова: