Stočari dobili telad
20. novembra 2014.
Vlažno zemljište produžilo setvene radove
24. novembra 2014.
Prikaži sve

Đaci medijatori za suzbijanje vršnjačkog nasilja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_2091

Prokupački volonterski centar u okviru projekta Nasilje nema opravdanja pokrenuo je radionicu pod nazivom Vršnjačko nasilje nema alternativu“, kroz koju je do sada prošlo nekoliko desetina srednjoškolaca,izjavila je predsednica Volonterskog centra Slađana Milosavljević.

– Obučili smo dvadesetak učenika trećih razreda srednjih škola, koji će nakon obuke i sami postati medijatori i u neposrednim kontaktimsa vršnjacima prenositi stečena iskustva,kazala je Milosavljević.

Ona je objasnila da su u okviru radionice, pored ostalih mladima prikazane i filmske scene eksplicitnog nasilja o kojima su kasnije razgovarali sa psiholozima Jelenom Đorđević Čelebon i Marijom Stošić.

Projekat Nasilje nema opravdanja sprovodi Centar za razvoj neformalnog obrazovanja iz Beograda, a u Prokuplju je zaživeo zahvaljujući autoru projekta glumcu Zijahu Sokoloviću, koji je ostvario saradnju sa našom opštinom i Volonterskim centrom.

Veličina slova: