Вулин – Чувајте сећање на “гвоздене” јунаке
6. новембра 2017.
Богат програм за Дан школе
8. новембра 2017.
Прикажи све

Дневни боравак „Сунце“ добио лиценцу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dnevni%20boravak%20sunce%20ya%20ljiljin%20tekst

Дневни боравак „Сунце“  у Прокупљу,чији су корисници деца и омладина ометена у развоју,од 1. новембра добио је статус лиценциране установе за пружање услуга социјалне заштите.

 Министарство за рад,запошљавање,борачка и социјална питања доделило је лиценцу на период од 6 година Удружењу оболелих од мишићних и неуромишићних болести  за Топлички округ,у оквиру којег ради Дневни боравак „Сунце“.

-Крајем октобра  инспектори надлежног министарства посетили су нашу установу и на основу увида у месечни и годишњи план рада и стандарда  услуга које пружа Дневни боравак“Сунце“,додељена нам је лиценца на период од 6 година,што је максималан рок за ову врсту услуга. Лиценца може бити ограничена од 1 до 5 година и може се добити и за друге услуге социјалне заштите као што су персонална асистенција,лични пратилац детета,помоћ у кући,  казала је стручни радник Дневног боравка,дефектолог Ивана Угреновић и додала да ће ова установа,настојати да добије и друге лиценце и постане овлашћени пружалац што већег броја услуга социјалне заштите.

У Дневном боравку „Сунце“  тренутно је збринуто  20 корисника. Интегрисање особа са сметњама у развоју један је од основних циљева  рада ове установе у  Прокупљу. 

 

Величина слова: