Старе сеоске куће кроз историју
26. јануара 2016.
Начелници округа о међусобној сарадњи
28. јануара 2016.
Прикажи све

Додељена светосавска признања

Povelja%20Sveti%20Sava

Светосавска академија,посвећена првом и највећем српском просветитељу Светом Сави,одржана је у Народном музеју Топлице у организацији Топличког управног округа и установа културе у Прокупљу.

Традиционална свечаност,која је окупила представнике свих топличких општина,установа културе,здравствених установа,Војске,ученике и наставнике прокупачких школа,отворена је Светосавском химном у извођењу Дечјег хора Дома културе,под управом диригента Сање Стојковић.

Povelja%20Sveti%20Sava%203

– Ова традиционална академија одржава се више од 20 година и увек је издвајала  најистакнутије појединце,установе и привреднике,који су својим радом и залагањем допринели унапређењу друштвене заједнице у протеклој години. Оно што је још битно и што желим посебно да истакнем је да је међу кандидатима за Светосавску повељу било и ученика,предложених од стране професора и наставника. То ме изузетно радује,јер Топлица не треба да брине за своју будућност. Ови млади људи су својим залагањем и радом већ скренули на себе пажњу,а Топлица ће знати да их негује и прати њихов развој,они су понос не само Прокупља већ читавог нашег краја,истакао је начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић.

Ове године Светосавска повеља додељена је директору Дома ученика у Прокупљу Мирославу Миловановићу и фирми Ексклузив из Куршумлије,власника Срђана Милосављевића. За допринос развоју друштвене заједнице додељене су и захвалнице Николи Радосављевићу из Блаца,Наташи Рајовић из Житорађе и Зорици Милошевић Цинцарки из Прокупља.

Povelja%20Sveti%20Sava5 Povelja%20Sveti%20Sava%204

Добитник Светосавске повеље Мирослав Миловановић рекао је да је ово признање за њега посебно.

– Светосавску повељу добио сам на републичком нивоу 2014. године,али ова која ми је додељена у мом граду,посебно ми је значајна. Захвалан сам људима који су вредновали мој рад и доделили ми ово престижно признање,казао је Миловановић.

У оквиру програма Светосавске академије читана је Молитва Светом Сави,наступили су чланови КУД „Абрашевић“,док је ученица Таткове школе Анђела Милосављевић рецитовала песму Слободана Ракетића „Обраћање Светом Сави“.  

Povelja%20Sveti%20Sava%202

Величина слова: