Промоција књиге Слободана Шијана
4. децембра 2015.
Завршени радови у школи у Балиновцу
8. децембра 2015.
Прикажи све

Додељене захвалнице волонтерима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

volonteri%20djedovic 

Канцеларија за децу и младе Општине Прокупље уприличила је пријем за волонтере поводом обележавања Међународног дана волонтера 5. децембра.

Овом приликом  додељене су и захвалнице за изузетно ангажовање и учешће у акцијама,које је најактивнијим волонтерима уручио заменик председника Општине  Прокупље Илија Ђедовић.

– Општина Прокупље вам захваљује што сте својим трудом и залагањем помогли најпре својим суграђанима,а и многим организацијама и институцијама које су спроводиле акције помоћи становништву,казао је Ђедовић и пожелео волонтерима много успеха у даљем раду.

Захвалнице за изузетно ангажовање и залагање у 2015. години додељене су волонтерима Црвеног крста за деловање у кризним ситуацијама,Волонтерском центру за учешће у хуманитарним акцијама и Сањи Стојковић за рад у Дечјем хору Дома културе.

Секретар Црвеног крста Душица Динић је истакла велики значај волонтера за рад ове организације.

– Када знате да у сваком тренутку можете да рачунате на бар трећину од 120 волонтера,колико их је у Црвеном крсту,лако је да организујете сваку акцију. Волонтери нам помажу да се боље остваримо као хуманитарна организација,ми њима помажемо да се организују и остваре као хумани људи,казала је Динић.

Општина Прокупље и Канцеларија за децу и младе подржавају рад волонтера у свим акцијама,тако да је евидентирано око шест до осам хиљада сати волонтерског рада,где је учествовало око 200 волонтера,чланова Канцеларије. Дејан Костадиновић је истакао ангажовање ових волонтера у скоро свим акцијама које су спроведене на територији општине.

 – За волонтирање је,поред добре воље потребан и добар програм. Канцеларија за децу и младе у све програме које спроводи укључује и волонтере,јер је међусобна сарадња младих од великог значаја за успешну реализацију програма,истакао је Костадиновић.  

Величина слова: