Sastanak predstavnika Vojske i boračkih udruženja
5. februara 2015.
Skraćene pojedine gradske i prigradske linije
9. februara 2015.
Prikaži sve

Dodeljeni sertifikati gerontodomaćicama


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Prokuplje,a u saradnji sa Narodnim univerzitetom Niš i Domom zdravlja Prokuplje,sprovedena je obuka za 15 gerontodomaćica,koje su dobile potvrdu za pružanje pomoći u kući. Polaznicama koje su uspešno prošle obuku sertifikate je uručio organizator obrazovanja odraslih u NSZ Žarko Stojanović.

U svečanoj sali Doma zdravlja u Prokuplju uručenju su prisustvovali direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Miladinović,predstavnik Narodnog univerziteta Niš,koji je i izvođač obuke,kao i predavači Vesna Ivić i Dragica Panić.

Osposobljavanjem za gerontodomaćice kandidat stiče znanja i veštine u komunikaciji sa starim licima,pružanju pomoći pri održavanju lične higijene,pomoći pri ishrani,nabavci namirnica,uzimanju lekova,održavanju dobrog i stabilnog stanja osobe o kojoj brinu.

Tokom obuke koja je trajala 160 nastavnih časova,polaznice su ostvarile pravo na plaćanje prevoza prilikom dolaska i odlaska na obuku,kao i osiguranje za slučaj povrede na radu ili profesionalnog oboljenja.

Ovakva obuka prvenstveno je usmerena na prihvatanje pozitivnog stava na relaciji gerontodomaćica – korisnik usluga,jer taj kontakt nije uvek lako ni jednostavno ostvariti. Lagani,nenametljiv pristup će vremenom stvoriti osećanje zadovoljstva,zavisnosti i zahvalnosti kod korisnika ovih usluga. Prilikom dobijanja sertifikata,polaznice su prisutnima i praktično pokazale vežbu koju su savladale tokom obuke.

gerontodomacice%20sl2

Veličina slova: