Бивши радници „Милана Топлице“ код председника
18. фебруара 2015.
Пријављивање траје до 18. марта
20. фебруара 2015.
Прикажи све

Дом здравља и Општа болница заједно у пројекту


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

zdravlje1

У просторијама Дома здравља одржана је конференција за штампу,на којој се говорило о реализацији пројекта који финансира Министарство здравља Републике Србије. Реч је о пројекту раног откривања карцинома дојке који ће заједнички реализовати Дом здравља и Општа болница „Др Алекса Савић“.

Директорка прокупачког Дома здравља др Мирјана Миладиновић изјавила је да у Србији годишње од карцинома дојке оболи скоро 4.000 жена,а да 2.000 жена годишње подлегне болести.

– Дом здравља настоји превентивно да делује у сузбијању болести. Реализацијом овог пројекта настојимо да смањимо број оболелих жена од ове болести,рекла је директорка Дома здравља и нагласила да ова здравствена установа никада није прекидала сарадњу са Општом болницом.

Директор Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу др Сњежана Арсић рекла је да ће систематским прегледима бити обухваћене жене од 50 до 69 година старости.

– Позиви за снимање на мамографу жене ће добијати на кућну адресу. Ова снимања до краја године обављаће се у прокупачкој болници,рекла је Сњежана Арсић и додала да се овакав пројекат по први пут ради у Прокупљу.

Oна је нагласила да поједине службе Болнице,као што су Очно,Ушно и друге већ раде у Дому здравља и да ће у најскорије време бити отворено и Кожно одељење.  

      zdravlje%202                     zdravlje%203

Величина слова: